top of page

BREATHWORK

Wat is dit?

Ademwerk/Breathwork is een actieve, intense meditatie die de geest tot rust brengt om toegang te krijgen tot vastzittende energie in het lichaam en deze vrij te geven. Deze energie kan vrijkomen in de vorm van een fysieke sensatie of een emotionele ontlading. Hoewel iedereen zich zoveel gaat openen zo als ze willen, hebben cliënten vaak gezegd dat een enkele Ademwerksessie meer bevrijding geeft dan jaren gesprekstherapie, er gebeurt veel meer dan ze verwacht hadden.

Met mijn energie in combinatie met channeling integreren we hogere informatie tot in het lichaam middels adem. Zo kunnen we diep graven naar de wortel van het probleem om de magie van diepe transformatie te beleven.

Breathwork.

Kleine achtergrond

"Ademwerk" is een overkoepelende term voor verschillende soorten ademhalingsoefeningen. Sommigen hebben andere namen maar ze verschillen minimaal. Slechts een paar van de namen die je zal vinden: "Liquid Breath, Rebirthing Breathwork, Psychedelic Breath, Holotropic Breathwork" of "Sjamanic Breathwork"; en de lijst gaat door. Veel mensen die dit werk onderwijzen, willen het een handelsmerk of merknaam geven, maar persoonlijk denk ik dat dit de verwarring vergroot. De waarheid is dat het allemaal een gemoderniseerde vorm van Pranayama is, een ademoefening met een lange geschiedenis van India.

Sommige ademhalingsoefeningen zijn gebaseerd op yogatradities zoals Pranayama of de adem- en bewegingssequenties van Kundalini-yoga. Sommige ademhalingsoefeningen hebben een religieuze basis, zoals in het boeddhisme. Andere ademhalingsoefeningen, waaronder Holotropisch ademwerk; met versnelde ademhaling en meditatieve muziek (ontwikkeld door Dr. Stanislov Grof en psychotherapeut Dr. Christina Grof) zijn volledig seculier en werden ontwikkeld om mensen te helpen hun geest of lichaam te genezen of zelfs extreme fysieke omstandigheden te weerstaan.

De wetenschap achter de magie.

Alkaliseert uw bloed-PH.
De fysiologische veranderingen die we zien tijdens aanhoudende, ritmische ademhaling worden veroorzaakt door een verschuiving van de pH van het bloed die volgt op hyperventilatie.

Je weet waarschijnlijk dat we tijdens de inademing zuurstof opnemen en bij elke uitademing CO2 kwijtraken. Als we sneller ademen, raken we meer CO2 kwijt. CO2 is een zure molecule, dus hyperventilatie kun je zien als het verwijderen van zuur in het bloed en het overschakelen naar een hogere of meer alkalische pH.

Verhoogt de spiertonus.
Wanneer het bloed meer alkalisch wordt, gebeuren er een paar dingen. Ten eerste gaan calciumionen die in het bloed rondzweven, binden aan grote eiwitten in het bloed. Het lichaam ervaart nu een kortstondige laag-calciumtoestand die een verhoogde verbranding in sensorische en motorische neuronen veroorzaakt. Het kunstmatig lage calcium in het bloed manifesteert zich nu in het neurologische systeem als tintelingen, samentrekkingen van spieren en verhoogde spierspanning (als u ooit uw mond niet hebt kunnen bewegen na een Ademwerksessie, kent u dit gevoel heel goed). Dus consistent ademwerk is een manier om die spier te trainen en je ademhaling te ondersteunen, vooral voor andere vormen van lichaamsbeweging zoals hardlopen met lange afstanden.

breathwork+3.jpeg

Verhoogt je humeur en vermindert stress.

Het “high” gevoel dat sommige mensen ervaren tijdens ademwerk kan ook verklaard worden door hyperventilatie en respiratoire alkalose. Een verhoogde pH van het bloed vermindert de zuurstoftoevoer naar weefsels. Binnen een minuut na hyperventilatie vernauwen de bloedvaten in de hersenen, waardoor de bloedstroom en zuurstoftoevoer naar de hersenen met 40% wordt verminderd. Het effect kan verantwoordelijk zijn voor de gevoelens van welzijn die ademwerkbeoefenaars ervaren. Dat klopt - je wordt eigenlijk een beetje high van je "Kundalini-yogales".

Niet alleen dat, maar ademwerk kan ook duidelijke voordelen hebben voor je geestelijke gezondheid. 

Door te ademen kom je in een veranderde bewustzijnsstaat die je naar je diepste zelf, naar je onderbewustzijn brengt. Deze prachtige reis zal je helpen om bewuster te worden, oude wonden te overschrijven, te begrijpen en te verwerken. Het geeft je een ander perspectief in je leven. Door de ervaring kun je groeien op spirituele en mentale niveaus en zal je welzijn ook verbeteren.

Tijdens de sessie gebruiken we muziek. Het ritme van de muziek helpt je om dieper te gaan in je heling. De muziek is ritmisch en intens (b.v.: drums, krachtiger instrumentatie, sjamanistisch muziek, Afrikaanse drums of een mix van piano muziek). Aan het begin en tegen het einde van de sessie is de muziek langzamer, meer meditatief, wat een boog geeft aan de verdieping en aan de ontbinding aan het einde.

KORTE DISCLAIMER:​

Als je nog niet hebt deelgenomen aan mijn BreathWork sessies, laat me dan een paar dingen op een rijtje zetten.

BELANGRIJK

Dit is GEEN langzame ademhaling meditatie-ervaring.

Het belangrijkste is dat deze soort ademhalingsoefening ook NIET voor iedereen geschikt is. Hierover lees je meer beneden.

TENSLOTTE​

Het is werk.

Maar ik beloof je dat het de moeite waard is.

DIT IS HARD WERKEN​

Het vereist om onze angsten onder ogen te zien, en doormiddel van intens ademen reizen we naar een staat van catharsis.

In deze staat hebben we de kracht om onze diepste trauma's los te laten, onze meest onopgeloste emoties te verwerken, onze verouderde gedachten, patronen en verhalen los te laten die ons vastgeketend houden aan het herbeleven van de meest pijnlijke herinneringen uit ons verleden...

waardoor we ervan zijn geblokkeerd om de meest ongelooflijke ervaringen. innerlijke vrede,

geluk, liefde en vreugde toe te laten

die we ooit hebben ervaren.

De sessie inhoudt 4 delen:

1)

Intakegesprek: gesprek over wat je met je behandeling wilt bereiken. In dit gesprek brengen we in kaart wat er precies aan de hand is en wat je klachten zijn.

2)

Lezen: Ik maak een verbinding met jou en ik lees je. De informatie wat ik door krijg helpt ons in het process van je heling.

3)

BreathWork: 60 minuten muziek. Met mijn energie in combinatie met channeling integreren we hogere informatie tot in je lichaam middels adem. Zo gaan we diep graven naar de wortel van het probleem om een diepe transformatie te bereiken.

4)

"Delen": Je mag vragen stellen of beschrijven wat je beleefde, praten over jouw gevoelens. Ik help je om de informatie te integreren wat je tijdens je reis kreeg.  Ik geef je tijd om bij te komen en reageren op de belevenissen wat tijdens je breathwork is gebeurd.

Good to know

nederlands, hongaars, schiedam, theta healing, online sessie, online consult, theta sessie, spiritueel consult, geleide meditatie, helderziende, chakra’s aura reiniging, meditatie, zelfontwikkeling, magyar, theta ülés, theta konzultáció,spirituális ülés, csakra, csakrák, energiagyógyászat, látnok Budapest, csakra, csakrák, energiagyógyászat, látnok Budapest, spirituális tértisztítás, csakra, auratisztítás, meditáció, vezetett meditáció, önfejlesztés, diana gero, dianagero, phoenix spirit, BarbaraGalvacsPhotography, spirituele beurs, spirituális börze, Budapest, Standdaarbuiten, Roosendaal, Nederland, Rijswijk beurs, Rijswijk börze, Rotterdam, Den Haag, Oudenbosch, Zevenbergen, előző élet utazás, spirituális tanácsadás, önfejlődés, lélek fejlődés, előző életek, spirituális tanácsadás, önfejlődés, lélek fejlődés, előző életek, konzultáció csomag, energia, ezoterika, 2 barátnő, két barátnő,  ingyen konzultáció, online konzultáció, spirituális börze
BarbaraGalvacsPhotography_DianaGero_2019Apr28__4794FakDreamC.JPG

Wat je moet weten voordat je met ademwerk begint.


Ademwerk is over het algemeen veilig, wordt goed verdragen, plezierig en is voor de meeste mensen zeker het proberen waard. Het kan bijzonder goed zijn voor mensen met een auto-immuunziekte, omdat er aanwijzingen zijn dat het de ontstekingsreactie van ons aangeboren immuunsysteem kan veranderen.

 

Tijdens deze intensieve ademsessie kunnen we dramatische ervaringen meemaken, vaak zijn het sterke emotionele en fysieke ontladingen.

Er zijn echter een paar gevallen waarin het niet wordt aanbevolen om ademwerk te doen: in verwachting zijn, astma, hart- en vaatziekten, hypertensie, bepaalde psychische aandoeningen, borderline, schizofrenie, epilepsie.

Recente operaties of fracturen, acute infectieziekte, of actieve spirituele crisis kunnen soms wel in goed overleg. 

Bovendien kunnen sommige soorten ademhalingsoefeningen hyperventilatie veroorzaken, wat duizeligheid.

Er zijn verschillende soorten ademhalingsoefeningen, sommige variëren van vrij eenvoudig en gemakkelijk thuis te doen, tot andere waarbij een begeleider nodig is om je te helpen en te guiden/geleiden.

Studies hebben aangetoond dat ademwerk symptomen geassocieerd met angst, depressie, slapeloosheid, PTSS en ADD kan helpen verminderen. Maar het is niet alleen de biologische impact die krachtig is, ademwerk is ook de snelste manier om onze staat van bewustzijn en standpunt op elk moment te veranderen. Het toepassen van de beoefening verbindt ons met onze aangeboren wijsheid en zorgt voor een groter bewustzijn van onszelf, ons leven en de beslissingen die we nemen, wat tot algeheel welzijn en geluk leidt.

 

De adem is ook vrij en beschikbaar voor iedereen wanneer we harmonie en vrede in ons leven willen creëren.

Als je niet zeker weet of je de sessie kan bijwonen, neem contact op dan met je huisarts of je therapeut.

bottom of page