top of page
Zoeken

Tudtad, hogy van Fa-Terápia?



Ha búskomorság gyötör, vagy csak fel szeretnél töltődni energiával, menj ki a természetbe!

A fák ugyanis csodás energiákat közvetítenek fáradt testünknek. Öleljük meg a fákat! Zöld növények között mindenki jobban érzi magát, mint sivár környezetben.

Gondoljunk csak arra, mennyivel jobb érzés egy virágokkal teli irodában dolgozni, mint egy olyan helyiségben, ahol egyetlen növény sincs. A fárasztó, egész napos munka után sokan már attól is megnyugodnak, ha elmehetnek az erdőbe, vagy néhány percig sétálhatnak egy parkban, mélyen beszippantva a friss levegőt.

A fák nem pusztán arról gondoskodnak, hogy folyamatosan oxigént termeljenek, törzsüket átölelve gyógyító energiákkal töltik fel szervezetünket.

A fák ugyanis csodás energiákat közvetítenek fáradt testünknek. Öleljük meg a fákat! Zöld növények között mindenki jobban érzi magát, mint sivár környezetben.

Ne szégyelljük magunkat tehát, ha kedvünk támad kipróbálni a faterápiát, egyszerűen öleljük meg a számunkra legszimpatikusabbat, és érezzük, ahogyan megfáradt testünk és gondterhelt lelkünk néhány perc elteltével fellélegzik.

Hogy meditáljunk a fával?

  • Válasszunk magunknak egy fát. Lehetőleg idős – és persze egészséges lombkoronájú, törzsű – fát keressünk.​

  • Próbáljunk meg úgy elhelyezkedni, hogy testünk minél nagyobb felülete érintkezzen a fa törzsével, vagyis a homlokot, a mellkast, a hasat és a térdet is próbáljuk „odatapasztani” a fához. Ne legyünk görcsösek, álljunk lazán.​

  • Bal kezünket a korona, jobb kezünket a gyökerek irányába fordítsuk, és érintsük a kart is a fa törzséhez.​

  • Lélegezzünk nyugodtan, ritmusosan, egyenletesen​

  • Csukjuk be a szemünket, és érezzük, amint a faenergiája átáramlik testünkbe.​

  • 10-15 perc elteltével háttal is érintkezhetünk a fával, tehát a gerincet is nekitámaszthatjuk.

Hetente érdemes legalább kétszer-háromszor megismételni a fákkal történő meditációt. Fontos! A faterápia lényege a testi-lelki feltöltődés. Ne válasszunk olyan pózt, amely kényelmetlen számunkra, hiszen akkor testünk az ellazulás helyett inkább görcsbe rándul. Ha nem tudjuk, hogyan helyezkedjünk, az is elegendő, ha egyszerűen átöleljük a fát. Szintén nem érdemes a perceket számolni. Annyi időt töltsünk a fánál, amennyi kellemes számunkra.


Journal

nederlands, hongaars, schiedam, theta healing, theta sessie, spiritueel consult, geleide meditatie, helderziende, chakra’s aura reiniging, meditatie, zelfontwikkeling, magyar, theta ülés, theta konzultáció, spirituális tértisztítás, csakra, auratisztítás, meditáció, vezetett meditáció, önfejlesztés, diana gero, dianagero, phoenix spirit, phoenixspirit, BarbaraGalvacsPhotography, spirituele beurs, spirituális börze, Budapest, Standdaarbuiten, Roosendaal, Nederland, Rijswijk beurs, Rijswijk börze, Rotterdam, Den Haag, Oudenbosch, Zevenbergen
bottom of page